Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου

Το εσπέρας της Δευτέρας 26 Αυγούστου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Νεαπόλεως.

    

Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην βιοτή του νεοφανούς και θαυματουργού Αγίου Φανουρίου, του Πολιούχου της πόλεως της Ρόδου, όπου ευρέθη η σεβασμία Ιερά Εικών που απεικόνιζε τα μαρτύριά του. Ο Άγιος Φανούριος, ένας πολύ λαοφιλής Άγιος που τιμάται σε όλη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην Κρήτη, έγινε γνωστός κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας, όταν τρεις Κρήτες ιερείς, επικαλούμενοι το όνομά του, σώθηκαν από την αιχμαλωσία των Αγαρηνών και μπόρεσαν να υπηρετήσουν ξανά τα ιερατικά τους καθήκοντα.

         

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης περάτωσε την ομιλία του, λέγοντας: «Εκείνο που μας φανερώνει καθημερινά ο Άγιος Φανούριος δεν είναι τα χαμένα αντικείμενα, αλλά το σταυρό και την λαμπάδα, που προδηλώνουν το σταυροαναστάσιμο ήθος των χριστιανών. Αυτό που ζητάει ο Χριστός από όλους εμάς σήμερα είναι να θυσιάσουμε στην αγάπη Του όχι την ζωή μας, αλλά το εγώ και το θέλημά μας και να συστοιχηθούμε με το Θέλημα και το Ευαγγέλιό Του».

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις παραδοσιακές φανουρόπιτες.

  

Back to top button