Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου Μύρωνος, Επισκόπου Κρήτης του θαυματουργού

Την Τρίτη 7 Αυγούστου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέσθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Μύρωνος στους Πίσσηδες Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ανέφερε ότι κατά τα μεθέορτα της μεγάλης δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως τιμάται ο κρητικός Άγιος Μύρων, επισημαίνοντας ότι κάθε Άγιος βίωσε το νόημα της Εορτής αυτής, η οποία αποκαλύπτει όχι μονάχα την δόξα και την θεότητα του Χριστού, αλλά και το αρχέγονον κάλλος των ανθρώπων, την ομορφιά δηλαδή με την οποία τους δημιούργησε ο Θεός. Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το λόγο του λέγοντας: “Ο Χριστός, με την Μεταμόρφωσή Του, προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε πεπτωκότα άνθρωπο, δια των Μυστηρίων της Εκκλησίας, να μεταμορφωθεί σε προπτωτικό άνθρωπο, όπως ήταν ο Αδάμ και η Εύα μέσα στον Παράδεισο. Αυτό έκανε και ο Άγιος Μύρων˙ προσήλθε στον Χριστό, Του αφιέρωσε τα πάντα και φωτίστηκε από το Φως Του που καθαρίζει και αγιάζει. Ας μιμηθούμε λοιπόν όλοι το παράδειγμά του”.

               

 

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Κουμπελίνας στο Χουμεριάκο Μεραμβέλλου.

Back to top button