Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων, το βόρειο κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο.

    

Ο Σεβασμιώτατος, ομιλώντας προς το ευσεβές εκκλησίασμα περί της Εορτής, ξεχώρισε από τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, η ηγιασμένη μορφή και η μυροβόλα παρουσία του οποίου σφράγισε ολόκληρο τον 20ό αιώνα, την ένθερμη, ανόθευτη και απεριόριστη αγάπη του προς τον Θεό και τους συνανθρώπους του, το θαυμαστό συγγραφικό του έργο αλλά και τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις του μέσα στην Εκκλησία. Ο Άγιος Νεκτάριος, σημείωσε, είχε το θεοδώρητο χάρισμα της προσέγγισης όλων των ανθρώπων, εχθρών και φίλων, την οποία επεδίωκε είτε με τον προφορικό, είτε με τον γραπτό λόγο, κυρίως όμως με την προσωπική κοινωνία μαζί τους. Αγάπησε τον Θεό και επέδειξε ταπείνωση προς Αυτόν δια της αγάπης προς τους συνανθρώπους του και έτσι κατάφερε από απλός άνθρωπος να γίνει φωτοειδής άνθρωπος του Θεού, που λάμπει όχι μονάχα στο πνευματικό στερέωμα της Εκκλησίας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, διότι βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε όποιον τον επικαλεστεί καθαρά καρδία.

    

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου το πρωί, τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Μοιρών, ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Σεβασμ. Αγίων Αρχιερέων Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Τον Θείο Λόγο προς τους ευσεβείς χριστιανούς κήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ο οποίος ομίλησε σχετικώς με τον τιμώμενο Άγιο της εν Χριστώ αγάπης, τον Άγιο Νεκτάριο, αναφερόμενος σε πτυχές του θεάρεστου βίου και έργου του, που πήγαζε από την ασίγαστη αγάπη του προς τον Θεό και τους πλησίον του. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η χάρις του Παναγάθου Θεού, δια πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου, να ευλογεί όλους μας και να μας δίδει την ίαση ψυχής και σώματος.

    

Back to top button