Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μύρωνος στους Πίσσηδες Αγίου Νικολάου, του οποίου το νότιο κλίτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

         

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμα του, ανεφέρθη στα χαρίσματα που κοσμούσαν την ψυχή του Αγίου Σπυρίδωνος. Ο Άγιος, δια της ταπεινώσεως και της απλότητός του, κατεστάθη αληθινός ποιμένας ψυχών, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος και σημείωσε πως δεν είναι τυχαίο που η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει τη μνήμη του λίγες ημέρες πριν την μεγάλη δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, καθώς την ημέρα αυτή εορτάζουμε την έναρξη της Θείας Οικονομίας, η οποία εδράζεται επάνω στην ταπείνωση του Χριστού.

    

Περατώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε όλους εμάς τους ευλαβείς χριστιανούς να προετοιμάσουμε τις ψυχές μας ως φάτνη, δια της μετανοίας, της εξομολογήσεως, της νηστείας και της προσευχής για να υποδεχθούμε στις καρδιές μας τον Τεχθέντα και Σωτήρα του κόσμου, Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Back to top button