Ενημέρωση

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την Κυριακή 12 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

 

Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους ευλαβείς χριστιανούς ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, και τόνισε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του εύσπλαχνου Θεού Πατέρα και να γίνουμε και εμείς εύσπλαχνοι και ελεήμονες προς τους άλλους. Να μιμηθούμε το Θεό – Πατέρα και να κάνουμε την ευσπλαχνία και την συγχώρηση βίωμα καθημερινό, μετατρέποντας τις αρετές αυτές από ζητούμενα σε δεδομένα. Έτσι μονάχα θα μπορέσουμε να ζήσουμε την ελπίδα και την χαρά της Βασιλείας του Θεού και βιώσουμε την αγάπη του Θεού, όπως βιώθηκε από την Παναγία μας, της οποίας τον Ευαγγελισμό της Κοιμήσεως της εορτάζουμε σήμερα.

  

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε τον νεοεκλεγέντα Σεβασμ. Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα για την παρουσία του στην σημερινή Εορτή. Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Μύρωνας, ο οποίος σαν σήμερα εκάρη πριν 22 χρόνια Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου, ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και ευχήθηκε στον Σεβασμ. κ. Γεράσιμο και στο πολυπληθές εκκλησίασμα η Παναγίας μας, «η πάντων χαρά», η μητέρα όλων μας να μας αγιάζει, με τις πρεσβείες της μας οδηγεί στην πηγή της ζωής, στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και να εορτάσουμε την Κοίμηση της με πνευματικό και βιωματικό τρόπο.

Back to top button