Ενημέρωση

Η Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Κεράς-Καρδιωτίσσης

Με λαμπρότητα και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε και φέτος η πανήγυρη της Εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Καρδιωτίσσης (Κεράς) Πεδιάδος, με πλήθος ευλαβών χριστιανών να συρρέουν για να προσκυνήσουν την θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου το εσπέρας, τελέσθηκε στην Ιερά Μονή ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

             

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος ομίλησε προς τους ευσεβείς πιστούς σχετικώς με την Εορτή, λέγοντας πως κατ’ αυτήν την ημέρα τιμάται τόσο η Παναγία, που με την Γέννησή Της έγινε πρόξενος της συμμετοχής μας στην αιώνια χαρά και συνεργός του Θεού για την σωτηρία του κόσμου, όσο και οι ευσεβείς γονείς της, Ιωακείμ και Άννα, οι οποίοι, έχοντας μεγάλη πίστη στον Θεό και υπομονή και ζώντας με ισότητα και ενότητα, αναδείχθηκαν ως τέλειο ζευγάρι, χαρίζοντάς μας την Παναγία. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: “Ερχόμαστε όλοι σήμερα στο ευλογημένο αυτό μοναστήρι, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Κρήτης, για να εναποθέσουμε στη Παναγία Μητέρα όλων των χριστιανών καθετί το οποίο μας απασχολεί, να Την ευχαριστήσουμε για την σωτηρία που προσέφερε σε όλους μας και να Της υποσχεθούμε ότι και εμείς θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Υιός Της και οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών”.

 

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην εν λόγω Ιερά Μονή. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, ενώ στην Ακολουθία συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, μεταξύ των οποίων και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Πανοσ. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος.

 

Back to top button