Ενημέρωση

Η Εορτή του Οσίου Αλεξίου, ανθρώπου του Θεού – η πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου, Εορτή του Οσίου Αλεξίου, ανθρώπου του Θεού, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, στο καθολικό της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κουφής Πέτρας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχήθηκε η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής να είναι για όλους ένας πνευματικός αγώνας τέτοιος, που θα μας αξιώσει να βαδίσουμε στο δρόμο του Θεού. Ένας αγώνας που θα μας κάνει να γευθούμε την παρουσία και την δόξα του Χριστού, ο Οποίος κατέβηκε στη γη και έγινε άνθρωπος για να μπορέσουμε εμείς να γίνουμε κατά χάριν θεοί.

Όπως σημείωσε, η Εκκλησία μας εισάγει, ήδη από την πρώτη Εβδομάδα Νηστειών, στην ευλογημένη και κατανυκτική αυτή περίοδο, με τη νουθεσία να καλλιεργήσουμε και να αναπτύξουμε τις αρετές της προς αλλήλους συγχωρήσεως, της νηστείας και της αφιλαργυρίας που εκφράζεται διά της ελεημοσύνης. Απομένει λοιπόν η δική μας φιλότιμη προσπάθεια να εντρυφήσουμε σε αυτές τις αρετές ώστε, λαμπροφορεμένοι και αναστάντες εκ των παθών και των αμαρτιών του φθαρτού βίου μας, να υποδεχθούμε τον Αναστάντα Κύριο και να αισθανθούμε το φως της θεότητός Του.

Back to top button