Ενημέρωση

Η Εορτή του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε»

Το πρωί της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, μνήμη των Οσίων Νίκωνος του «Μετανοείτε» και Στυλιανού του Παφλαγόνος, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικών του Οσίου Νίκωνος.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ομίλησε περί της βιωτής και του θαυματουργικού έργου του Οσίου Νίκωνος. Από την ιεραποστολική του δράση ξεχώρισε την επτάχρονη παραμονή του στην Κρήτη κατά την οποία ανέλαβε και πέτυχε τον αναχριστινιασμό του νησιού, μεταδίδοντας στους κατοίκους του την αληθινή χριστιανική πίστη, χτίζοντας ναούς και εγκαθιστώντας ιερείς.

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο κέντρο της διδασκαλίας του Οσίου Νίκωνα, την μετάνοια, που αποτελεί συνέχεια της διδασκαλίας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου: «Η μετάνοια είναι η πρώτη αρετή που θα πρέπει να αποκτήσουμε για να φθάσουμε στην κορυφαία, την σπουδαιότερη αρετή, την αγάπη. Διερχόμενοι από το στάδιο της μετανοίας γνωρίζουμε τον εαυτό μας, καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε και τότε μονάχα μπορούμε καθαρά τη καρδία να πορευθούμε στο δρόμο της αγάπης προς τον Θεό και τους συνανθρώπους μας».

Back to top button