Ενημέρωση

Η φωτοφόρος Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολή μας

Με λαμπρότητα και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε και εν συνεχεία τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λιμένος Χερσονήσου. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Επιφανείς Θεός να αγιάζει και να φωτίζει όλο το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

      

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό της Εορτής των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου. Προ της απολύσεως, ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης επί τη Εορτή των Θεοφανείων.

              

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο ευσεβής κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κατευθύνθηκε εν πομπή και συνοδεία της Φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι της πόλεως του Αγίου Νικολάου, όπου πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμ.  Ποιμενάρχη μας κ. Γεράσιμο η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους 18 νέους που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, σπεύδοντας να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντάς ότι το συγκεκριμένο έθιμο σε συνδυασμό με τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας αποτελεί έκφραση του ήθους και της παραδόσεως του τόπου μας.

           

Back to top button