Ενημέρωση

Η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι

Χιλιάδες προσκυνητών κατέκλυσαν και εφέτος, επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, την Ιερά και Σεβασμία Μονή του στο Σεληνάρι. Πιστοί από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα προσήλθαν για να εκπληρώσουν το τάμα τους και να προσκυνήσουν με πίστη  την θαυματουργή εικόνα και τα ιερά λείψανα του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου. Η ιστορική Μονή που βρίσκεται στα όρια του Νομού Ηρακλείου – Λασιθίου, αποτελεί θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων, αφού αμέτρητα θαύματα επιτελούνται σε ανθρώπους που επικαλούνται την βοήθεια και τις πρεσβείες του Εφόρου και Προστάτου της Αγίου Γεωργίου.

Το Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Γεράσιμος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, ο οποίος ομίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί, όπως ανέφερε, θαύμα και καρπό της Αναστάσεως του Κυρίου, αντιλήπτορα και φρουρό κάθε ανθρώπου που πιστεύει στον Αληθινό και Ζώντα Θεό. Τόνισε δε, ιδιαιτέρως, την πνευματική προσφορά και την ορθόδοξη μαρτυρία που δίδει διαχρονικά η Μονή στον πολύπαθο κόσμο μας και τέλος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για την πρόσκληση του να γίνει μέτοχος της χαράς της Ιεράς Πανηγύρεως.

Ανήμερα της Εορτής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των δυο Σεβασμιωτάτων Αγίων Αρχιερέων, κατά την οποία ανεγνώσθη το Πασχάλιο Μήνυμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εψάλη το Πολυχρόνιον Αυτού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνεχάρη ολοκαρδίως τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, την Αδελφότητα και όσους κοπίασαν για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως. Ευχήθηκε, επίσης, σε όλους  ο Άγιος Γεώργιος να ευλογεί την ζωή και τα έργα τους και να ζουν πάντοτε υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου μας, το οποίο φωτίζει και αγιάζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον.

Back to top button