Ενημέρωση

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νεάπολη

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία και εφέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε πανηγυρικώς στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Προς της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ι. Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ιστορική βαρύτητα της ημέρας αναφερόμενος στην περίοδο της εικονομαχίας, στην καταδίκη των εικονοκλαστών από την έβδομη Οικουμενική Σύνοδο κατά το έτος 787, στη νίκη της Ορθοδοξίας επί των αιρέσεων και στην αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Κάλεσε δε  τους πιστούς, να μην απαρνηθούν ποτέ την Πίστη και τα Δόγματα της ευσεβείας, που κληρονομήσαν από τις Οικουμενικές Συνόδους και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των της Ορθοδόξου Πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων και υπέρ των θυμάτων της καταστροφικής σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας δέχτηκε τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ι. Ναού της Μεγάλης Παναγίας, τα οποία του ευχήθηκαν έτη πολλά και καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Back to top button