Ενημέρωση

Η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου: Αγαλλίαση και ευφροσύνη σκόρπισε στους εκατοντάδες πιστούς στη Νεάπολη το σπουδαιότερο γεγονός της Ορθοδοξίας

Πλήθος προσκυνητών παρευρέθηκε την 11η νυκτερινή του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως όπου, μετά την πανηγυρική κωδωνοκρουσία, παρακολούθησε την Ακολουθία της Παννυχίδος του Πάσχα κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ. Ο Σεβασμιώτατος μετέδωσε στους πιστούς το Άγιον Φως, το προερχόμενο από τον όλβιο Τάφο του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα, ψάλλοντας το «Δεύτε λάβετε Φως…».

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιώβ προέστη στην τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου όπου, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, εκφώνησε το «Χριστός Ανέστη…». Έπειτα, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου επί τω Αγίω Πάσχα. Ακολούθησε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως, ιερουργούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ.

Παρέστησαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Διοίκησης Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεαπόλεως κ. Ιωάννης Μηναδάκης και εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου.

Την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου, μετά την Εναρκτήριο Ακολουθία και την ένδυση του Κλήρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Αναστάσεως επί των οδών Μπότη Σφακιανάκη και Εθνικής Αντιστάσεως, με τις πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών και τις χαρμόσυνες μελωδίες της Φιλαρμονικής Νεαπόλεως να συνθέτουν το σκηνικό του εορτασμού της Αναστάσεως του Κυρίου στο Επάνω Μεραμπέλλο.

Η λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ.

Back to top button