Ενημέρωση

Η Πανήγυρις της Εορτής της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, μετέβη στην πόλη της Καλαμάτας για να μετάσχει στην Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου.

Κατά τον Εσπερινό της Εορτής χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, συγχοροστατούντων επίσης των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του Θεοφ. Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Την ομιλία του μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ Ομιλία στην Εορτή της Υπαπαντής Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Υπαπαντής Καλαμάτας

 

 

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου η Καλαμάτα εόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους πιστών.

Της πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φθιώτιδος Νικολάου, Κίτρους και Κατερίνης Γεωργίου, Πέτρας και Χερρονήσου Γερασίμου, Καρπενησίου Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Παναγία δεν θα εγκαταλείψει την πατρίδα μας στις δοκιμασίες που διανύει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.
Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου.

   

Back to top button