Ενημέρωση

Η Πίστη στον αληθινό Θεό είναι απαραίτητο συστατικό για την σωτηρία του ανθρώπου

Την Κυριακή 31 Ιουλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Θεοφανείων Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου προς τον περιεστώτα λαό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο που διηγείται δύο θαύματα του Κυρίου, την θεραπεία δύο τυφλών και ενός δαιμονιζομένου ανδρός από τον Κύριο –και υπεγράμμισε: «Στη σημερινή ευαγγελική διήγηση τονίζεται ότι η Πίστη είναι απαραίτητο συστατικό για την σωτηρία του ανθρώπου.

Εκείνο που ζητάει από εμάς ο Χριστός είναι να Τον εμπιστευθούμε, να Τον αναγνωρίσουμε ως αληθινό Υιό του Θεού –διότι εξαιτίας της πολλής αγάπης που έχει προς τον άνθρωπο και τον κόσμο ολόκληρο, κατέβηκε στη γη, έλαβε την ανθρώπινη σάρκα, μεγάλωσε και δίδαξε το Ευαγγέλιο και το Θέλημα του Θεού, οδηγήθηκε μέχρι τον Σταυρό, τον θάνατο και την Ταφή, θέλοντας έτσι να αποκαταστήσει την χαμένη επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό.

Να έχουμε λοιπόν θερμή και διαρκή Πίστη στον Χριστό, να εντείνουμε τις προσευχές μας προς Αυτόν και να μην απογοητευόμαστε όταν δεν ικανοποιεί άμεσα τα αιτήματά μας, διότι προφανώς κρίνει ότι δεν είναι για τη δική μας ωφέλεια και σωτηρία και μόνον Εκείνος γνωρίζει τον ακριβή χρόνο για να ανταποκριθεί σε αυτά. Ένα πράγμα μας λέγει ο Χριστός στο Ευαγγέλιο να ζητούμε· την Βασιλεία των Ουρανών. Όλες τις άλλες ανάγκες μας τις γνωρίζει επακριβώς ο Κύριός μας.

Γι’ αυτό ας αξιοποίησουμε αυτή την ευλογημένη περίοδο του καλοκαιριού, την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου που τώρα ξεκινάει και είναι αφιερωμένη στην Παναγία Μητέρα μας διά της οποίας ήλθε η σωτηρία στον κόσμο. Διότι Εκείνη δάνεισε την σάρκα Της για να έλθει ο Χριστός στον κόσμο και να χαρίσει τη λύτρωση και τη σωτηρία στο γένος των ανθρώπων».

Back to top button