Ενημέρωση

Η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού και η ευλόγηση της Βασιλόπιτας  από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Σώματος της Πολεμικής Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες της  Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας στον χαιρετισμό του ανέφερε: “… ‘Ολοι μας χρειάζεται να έχουμε την διάθεση και την όρεξη, ώστε δημιουργικά και με ενότητα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα… Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη,  γιατί  εδώ και πολλά χρόνια, με ευαισθησία, επιλύουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει, έχοντας πάντοτε τις πόρτες τους ανοικτές, έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τα προβλήματα τις κοινωνίας…” Τέλος, ευχήθηκε στους εργαζομένους της Αντιπεριφέρειας και σε όλους τους παρισταμένους Καλή Χρονιά και καλή δύναμη στο έργο τους.

Μετά από λίγο, σε κλίμα χαράς και ικανοποίησης, ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Περιφερειάρχης υπέγραψαν από κοινού την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου: Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου  “Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ” για την υλοποίηση των Πράξεων 1.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ» και 2.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ».

Τέλος, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποιήθηκε συνάντηση  μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννη Στεφανάκη, με θέματα συζήτησης την ανακαίνιση του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων “Παναγία η Γερόντισσα” και την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Παναγίας Κρουσταλλένιας, που προγραμματίζονται να γίνουν με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Δημήτριος Τζιράκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών, Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, η κ. Μαρία Μωυσάκη, Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και η κ. Ελισάβετ Μαργιούλα, Τοπογράφος – Μηχανικός, υπεύθυνη επί των Προγραμματικών Συμβάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Back to top button