Ενημέρωση

Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Το εσπέρας της Κυριακής 3 Ιανουαρίου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού. Οι Ακολουθίες του Μικρού Αποδείπνου, του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν κατά την δέουσα εκκλησιαστική τάξη, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου. Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών εκτίθετο προς προσκύνηση τεμάχιον του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε δέηση προς τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν υπέρ υγείας πάντων των δοκιμαζομένων εκ της λοιμώδους ασθενείας, των ιατρών, των νοσηλευτών και πάντων των διακονούντων την Υγείαν, υπέρ αναρρώσεως των ασθενούντων και υπέρ του ρυσθήναι ημάς από πάσης θλίψεως, βασάνου και ταλαιπωρίας εκ παντοίας λοιμικής απειλής.

Στο πέρας των Ακολουθιών ο σεβαστός Ποιμενάρχης ομίλησε περί της θαυμαστής βιωτής του Οσίου Νικηφόρου. Ιδιαιτέρως ανεφέρθη στις αρετές με τις οποίες προικίσθηκε ως μοναχός  –την αυστηρή υπακοή και την τελεία άσκηση–  εγκαταβιώντας μαζί με τον Γέροντα και πνευματικό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας στη Χίο, Άγιο Άνθιμο, καθώς και στα θαύματα που επιτελεί στις μέρες μας σε όσους επικαλούνται θερμώς την χάρη και την προστασία του για απαλλαγή από κάθε ασθένεια.

Η Ιερά Αγρυπνία ολοκληρώθηκε περί την 12.30΄ πρωινή της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου.

Back to top button