Ενημέρωση

Ιερά Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και κατά την τυπική διάταξη του Τριωδίου τελέσθηκε το εσπέρας της Παρασκευής Ε΄ Εβδομάδος Νηστειών 8 Απριλίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, Ιερά Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Μετά το Μικρό Απόδειπνο εψάλησαν οι τέσσερεις Στάσεις των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο εντός της Ακολουθίας του Όρθρου έμπροσθεν της ιστορικής και θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Μεγάλης Παναγίας και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία.

Στο πέρας των Ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχήθηκε στους πολλούς ευσεβείς χριστιανούς που προσήλθαν για να ακούσουν τους Χαιρετισμούς προς την Αειπαρθένο Μαρία και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, η Υπεραγία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας, να μας δίδει δύναμη και κουράγιο να υπομένουμε τις θλίψεις και τους πειρασμούς του βίου και να μας παρέχει την ακαταίσχυντο βοήθειά Της στην κορύφωση του πνευματικού μας αγώνα κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Η Ιερά Αγρυπνία ολοκληρώθηκε περί ώραν 12.30 πρωινή του Σαββάτου.

Back to top button