Ενημέρωση

Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάτω Ελούντα.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς τους ευλαβείς χριστιανούς σχετικώς με τις Παρακλήσεις και τις Θείες Λειτουργίες που τελούνται καθ’ εκάστην ημέραν κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, προκειμένου να επικαλεστούμε την βοήθεια και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ζωή μας. Ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε ότι εκείνο που ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Παναγία είναι να εφαρμόζουμε το Θέλημα του Υιού Της, διότι αυτό μας οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού. Γι’ αυτό, σημείωσε, “είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας προσφέρει η Εκκλησία την ευλογημένη αυτή περίοδο να προσέλθουμε στο Μυστήριο της Θείας Εξομολογήσεως, καταθέτοντας τις αμαρτίες, τα βάσανα, τις αστοχίες μας και καθετί το οποίο μας απομακρύνει από τον Θεό και έπειτα στο Ποτήριον της Ζωής, την Θεία Κοινωνία. Έτσι θα αξιωθούμε όλοι μαζί να εορτάσουμε βιωματικά και πνευματικά την μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου”.

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Back to top button