Ενημέρωση

Ιερατική Σύναξη για εκκλησιαστικά θέματα στο πλαίσιο του διαλόγου Εκκλησίας Κρήτης – Πολιτείας

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Ιερατική Σύναξη, κατά την οποία οι Εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ενημερώθηκαν από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο και τον Αιδεσ. Πρωτοπρ. Γεώργιο Μηλάκη, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης σχετικώς με τις τελευταίες εξελίξεις επί του διαλόγου Εκκλησίας Κρήτης – Πολιτείας, που αφορούν στο θεσμό της οικογενείας, την μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου και την εκκλησιαστική περιουσία.

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο, είχαν την δυνατότητα να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους και να ανταλλάξουν απόψεις για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, στο πλαίσιο της επερχόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

    

Στο τέλος της Συνάξεως, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, εκ μέρους του ιερού κλήρου, ευχήθηκε στον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο, επί τη συμπληρώσει τριετίας από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, πολυετή και καλλίκαρπη αρχιερατική διακονία. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο διότι επί τρία συναπτά διακονεί την θεόσωστο επαρχία μας ως αληθινός πατέρας και αδελφός και αγκαλιάζει με πολλή αγάπη τον ιερό κλήρο και τον ευλογημένο λαό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Back to top button