Ενημέρωση

Ημερίδα για τον Εκκλησιαστικό Τουρισμό

  Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 η Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας Κρήτης επί του Εκκλησιαστικού Τουρισμού συνδιοργανώνει μέ τό Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης καί Σαντορίνης Ημερίδα γιά τούς ξεναγούς της Ανατολικής Κρήτης, πού θά πραγματοποιηθεί στό Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, από τίς 9.30 π.μ. μέχρι τίς 2.00 μ.μ., σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Το επόμενο Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 θα πραγματοποιηθεί παρόμοια Ημερίδα για τους Ξεναγούς της Δυτικής Κρήτης στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
   Η Ημερίδα αποσκοπεί στήν ουσιαστικότερη επικοινωνία, στή βαθύτερη γνωριμία και στην καλύτερη συνεργασία των επαγγελματιών Ξεναγών μέ τήν Τοπική Ἐκκλησία. Η πρώτη ανάλογη ημερίδα είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2006.
   Η Ημερίδα αυτή εντάσσεται στη (γενικότερη) προσπάθεια της Εκκλησίας Κρήτης, μέσω της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικού Τουρισμού, να διαφυλάξει τα εκκλησιαστικά μνημεία της Κρήτης και να έλθει αρωγός σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό 
   Στην Ημερίδα θα μιλήσουν ο κ. Ιωάννης Λίλης, δρ. Θεολογίας και διδάσκων στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, με θέμα «Διαφορές μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας, ετεροδόξων και αλλοθρήσκων στη σύγχρονη κοινωνία», ο κ. Γεώργιος Στριλιγκάς, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, με θέμα «Θεολογικές προσεγγίσεις στη χριστιανική τέχνη» και ο κ. Σπύρος Δανέλλης, Δήμαρχος Χερσονήσου, με θέμα   «ο Τουρισμός ως παράγων ανάπτυξης και ως πηγή προβλημάτων».
   Στην Ημερίδα θα συμμετάσχει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος καθώς και Μητροπολίτες της Εκκλησίας Κρήτης. Ακόμη έχουν κληθεί εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη, Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, τηλ. 28410 32320, τηλεομ. 28410 31344, e-mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button