Ενημέρωση

«Καλείσαι να καλλιεργήσεις ακόμη περισσότερο το πνεύμα της θυσιαστικής προσφοράς»: Η προσφώνηση του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Νεκταρίου Κοκολάκη

Το Σάββατο 26 Ιουνίου, Απόδοση της Εορτής της Πεντηκοστής, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκινιά.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Νεκταρίου Κοκολάκη. Απευθυνόμενος προς τον νέο Ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέφερε: «Αγαπητέ μου Διάκονε π. Νεκτάριε, ήρθε για σένα η μεγάλη και επιφανής ημέρα του Κυρίου, της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας σου, την είσοδό σου στον γνόφο της θείας μεγαλειότητος.

Σήμερον, λαμβάνεις επιπλέον χάριν Θεού και δύναμιν ουράνιον ώστε να υπηρετήσεις το μυστήριον της εις Χριστόν Πίστεως στις ψυχές των ανθρώπων. Σήμερον, δέχεσαι την γλωσσοπυρσόμορφο επίπνοια του Παρακλήτου Πνεύματος, που αποδιώκει τον φόβον, κτίζει αποστολικάς καρδίας και μεταμορφώνει τον άνθρωπο. Σήμερον, ο Κύριός μας, σου υποδεικνύει φιλόστοργα τον δρόμο της ιεράς αποστολής σου, που έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έργου των αγίων Αποστόλων.

Σήμερον, ο Δεσπότης Χριστός βρίσκεται ανάμεσα μας και σε ερωτά για την αγάπη σου προς  Αυτόν, η οποία αποτελεί προϋπόθεση της διαποίμανσης των λογικών Του προβάτων. Σήμερον, η χάρις του Παρακλήτου, τα ελλείποντά σοι αναπληροί και τα ασθενή σου θεραπεύει. Η αγία αποστολή, την οποίαν ελευθέρως αναδέχεσαι και πρόκειται να υπηρετήσεις, βιώνεται και φανερώνεται στον κόσμο ως σώζουσα μαρτυρία Ιησού Χριστού, ως διακονία, θυσία, προσφορά, έργον της Εκκλησίας προς χάριν των αδελφών σου, που αποτελούν εικόνα του ιδίου του Θεού μας.

Καλείσαι, παιδί μου, να καλλιεργήσεις ακόμη περισσότερον το πνεύμα της θυσιαστικής προσφοράς, ενθυμούμενος ευγνωμόνως τις πλούσιες ευεργεσίες του Θεού στην ζωήν σου, αλλά και την ευεργετική παρουσία ανθρώπων, πρωτίστως του ευλαβούς πατέρα σου, π. Αλεξάνδρου που τον διαδέχεσαι και στην ενορία που διηκόνησε επί σειρά ετών, την ευγενέστατη και διακριτική μητέρα σου, την καλή σου σύζυγο Φωτεινή, την κόρη σου, τα αδέλφια και τους χωριανούς σου.

Έως της εσχάτης σου αναπνοής, παιδί μου, να αγαπάς τον Κύριό μας και να υπηρετείς την αγία μας Εκκλησία. Η ιερατική σου πορεία να είναι γεμάτη από φως Χριστού, ακόμη κι αν ανεβαίνεις σε σταυρούς επώδυνους και δοκιμάζεις ως άνθρωπος πόνο και αγωνία. Να αγκαλιάζεις με λατρεία τον Σταυρό του Κυρίου μας, αυτός μόνο μας σώζει και τότε θα έχεις την βεβαιότητα ότι είσαι μ’ Εκείνον. Όσο θα ζεις για τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστόν, τόσο θα απολαμβάνεις τους γλυκασμούς της αγάπης Του και θα πληροφορείς ευόρκως την διακονία σου.

Η Ιερωσύνη του Χριστού, που λαμβάνεις ως χάρισμα σήμερον, είναι ότι αγιώτερο και ομορφότερο υπάρχει σ αυτόν τον κόσμο. Αυτή η θεία δωρεά εύχομαι πάντοτε να εμπνέει την ζωή σου, να την μεταμορφώνει, να την αγιάζει.

Είσελθε, λοιπόν, παιδί μου, στην χαρά του Κυρίου σου, μη φοβηθείς, μη δειλιάσεις, μη υποστρέψεις εις τα οπίσω, εργάσου με αυταπάρνηση και αγάπη και να είσαι βέβαιος ότι το έλεός Του θα καταυγάσει την ζωή σου. Δόξασε τον Θεόν, τίμησε την μεγάλη ευθύνη και την κλίση Του. Να είσαι αυθεντικός, ταπεινός, ακέραιος, εργατικός και υπάκουος στην Εκκλησία και τότε Εκείνος θα σου δωρίσει αγιασμόν, ευλογία και πληρότητα χαράς. Να ζήσεις παιδί μου, να διακονήσεις την Εκκλησία μας με αποστολικό φρόνημα και ένθεο ζήλο και να αγιάσεις. Αμήν!».

Back to top button