Ενημέρωση

Κήρυγμα Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου: Ο Χριστός μας προτρέπει να θυσιάσουμε τα υπάρχοντά μας και να Τον ακολουθήσουμε

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βουλισμένης.

   

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αποτελεί συνέχεια, ως προς το περιεχόμενο, της παραβολής του άφρονα πλουσίου που αναγνώσθηκε την προηγούμενη Κυριακή.

«Ο πλούσιος άρχοντας της περικοπής αρνείται να πουλήσει και να μοιράσει τα υπάρχοντά του στους φτωχούς κατά τις υποδείξεις του Χριστού και απογοητεύεται από την ρήση Του ότι είναι δύσκολο κάποιος που έχει χρήματα να εισέλθει στην Βασιλεία του Θεού. Ο Χριστός όμως λέει: «Τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για το Θεό». Εξηγεί και επισημαίνει στον άρχοντα αλλά και σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος ότι δεν κατακρίνει τα υλικά αγαθά ή τα χρήματα αυτά καθαυτά, αλλά την προσκόλληση του ανθρώπου σε αυτά, την αδυναμία του ανθρώπου ή την απροθυμία του να αποχωριστεί τον πλούτο προκειμένου να κερδίσει την αιωνιότητα.

   

Ο Χριστός επιδιώκει τη σωτηρία όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως της κοινωνικής τους κατάστασης· αναφέρει απλώς ότι οι πλούσιοι είναι δυσκολότερο να σωθούν και χρειάζονται την βοήθεια του Θεού. Το πρώτιστο που ζητά ο Θεός από εμάς είναι να σεβόμαστε και να τηρούμε τις Εντολές Του, να είμαστε άνθρωποι δίκαιοι, άνθρωποι αγάπης. Όταν κατανοήσουμε και εφαρμόσουμε τις Εντολές του Θεού στη ζωή μας, τότε θα απεγκλωβιστούμε από το κυνήγι του χρήματος, της άνεσης και της ευημερίας· τότε προτεραιότητα στη ζωή μας θα γίνει η ολόψυχη αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο».

Back to top button