Ενημέρωση

Κυριακή ΙΔ’ Λουκά

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, μνήμη του Οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βουλισμένης.

  

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, στον λόγο του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ανεφέρθη στον Όσιο Πορφύριο, ο οποίος διηκόνισε ως εφημέριος τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου της Πολυκλινικής Αθηνών. «Ο χαρακτήρας, η σκέψη και η προσωπικότητα του Οσίου, που ήταν περιβεβλημένος από την χάρη του Αγίου Πνεύματος, διαμορφώθηκαν από την μεγάλη αγάπη του τόσο προς τον Θεό, όσο και προς τους συνανθρώπους του. Η σοφία του δε τον ανέδειξε σε κανόνα πίστεως, εικόνα πραότητος, εγκρατείας διδάσκαλον, σκεύος εκλογής, κιβωτό σπανίων χαρισμάτων, αλλά και πηγή χαράς», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Περατώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να αναζητήσουν και να βρουν κι εκείνοι, όπως ο Όσιος Πορφύριος, τον Χριστό, δια των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος για να αξιωθούν να εορτάζουν διαρκώς τα Χριστούγεννα στις ψυχές και τις καρδιές των.

Back to top button