Ενημέρωση

Κυριακή ΙΒ’ Λουκά

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην θεραπεία δέκα λεπρών από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, επισημαίνοντας την ευγνωμοσύνη ενός από αυτούς, ο οποίος επέστρεψε για να ευχαριστήσει τον Θεό για την ευεργεσία Του.

    

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι οι ευεργεσίες του Θεού στην ζωή μας, είτε φανερές, είτε αφανείς, είναι αμέτρητες. Είναι υλικές, καθώς ο Χριστός γνωρίζει τις βιοτικές μας ανάγκες και μεριμνά ανάλογα για την συντήρησή μας. Μεγαλύτερες όμως είναι οι πνευματικές Του δωρεές, με κορυφαία την Ενανθρώπηση και την Σταύρωσή Του για την σωτηρία ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους. Ευεργεσίες όμως, ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι και οι θλίψεις που επιτρέπει στην ζωή μας η χάρις του Θεού, διότι όταν τις αντιμετωπίζουμε με πίστη και υπομονή εξαγιαζόμαστε.

    

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, υπεγράμμισε την ανάγκη να εκδηλώνουμε κι εμείς ως ευσεβείς χριστιανοί, μιμούμενοι την ταπεινότητα του λεπρού, την ευγνωμοσύνη μας απέναντι στον Θεό, αναγνωρίζοντας πρώτα απ’ όλα τις ευεργεσίες Του, διατυπώνοντας τα αιτήματά μας προς τον Θεό και κυρίως δοξολογώντας Τον διά της προσευχής μας και υπακούοντας στο Θέλημά Του.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως και μακαρίας μνήμης της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου, του καταγομένου εκ Βουλισμένης, του οποίου η χειροτονία έγινε στις 20 Ιανουαρίου 1946.

    

Back to top button