Ενημέρωση

Κυριακή Μετά την Χριστού Γέννησιν

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Κουτουλουφάρι Χερσονήσου.

  

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην αναχώρηση των Μάγων, υπεστήριξε ότι η μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων όχι μόνο δεν ολοκληρώνεται, αλλά παρατείνεται εις τους αιώνας, διότι σε κάθε Θεία Λειτουργία ανακυκλώνεται το Μυστήριο της Θείας Οικονομίας, από τη Γέννηση μέχρι την Ανάσταση και την Ανάληψη. Και συμπλήρωσε: «Ο Χριστός γεννήθηκε για να μείνει μαζί μας και να μας δώσει την δυνατότητα να προσερχόμαστε στην Εκκλησία για να μεταλαμβάνουμε των Αχράντων Μυστηρίων Του και έτσι να γίνουμε σύσσωμοι και σύναιμοι Χριστού, να γίνουμε δηλαδή ένα με τον Χριστό». Περατώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τη νέα χρονιά όλοι να βρούμε τον αληθινό Χριστό που μιλάει στις καρδιές όλων των ανθρώπων, προσπαθώντας να ομοιάσουμε σε Αυτόν κατανοώντας και εκπληρώνοντας το Θέλημά Του.

    

Αργότερα, στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ο Εφημέριος Αιδεσ. Πρωτοπρ. Μιχαήλ Αγαπάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο, διότι δια της παρουσίας του στην Ενορία στηρίζει την ιερατική διακονία του και προσεύχεται αδιαλείπτως δια την κατά Χριστόν τελείωσιν του ευσεβούς ποιμνίου του και του ευχήθηκε τη νέα χρονιά να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το αρχιερατικό του έργο.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση, όπου τα παιδιά έψαλαν στον Σεβασμιώτατο τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Back to top button