Ενημέρωση

Κυριακή ΣΤ’ Λουκά

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, μνήμη του Αγίου Ιλαρίωνος του Μεγάλου και των Αγίων μαρτύρων Σωκράτου και Θεοδότης, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

  

Αργότερα, ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης κ. Γεράσιμος τέλεσε στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του κατηχητικού έργου της Ενορίας. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας για το ξεκίνημα της νέας κατηχητικής περιόδου και εμπιστεύθηκαν την πνευματική κατάρτιση των παιδιών τους στα σπλαχνικά χέρια της Μεγάλης Παναγίας.

   

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους νέους κατηχουμένους, είπε: “Το κατηχητικό είναι ένας κύκλος μαθημάτων που θα σας διδάξουν τι είναι εκείνο που ζητάει ο Χριστός από εμάς με την μελέτη του Ευαγγελίου Του. Αποτελεί μια ευχάριστη ώρα κατά την οποία θα μάθετε κάποια βασικά πράγματα για την πίστη μας και θα λάβετε εφόδια τα οποία, εφαρμόζοντάς τα στην ζωή σας, θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι και να αναδειχθείτε σε ωφέλιμα και άξια μέλη της κοινωνίας της Εκκλησίας. Γι’ αυτό σας προτρέπουμε να πείσετε τους φίλους και τους συμμαθητές σας να έρθουν και αυτοί να παρακολουθήσουν τα κατηχητικά μαθήματα και να γίνετε όλοι μια μεγάλη παρέα, παίζοντας, τραγουδώντας και πηγαίνοντας προσκυνηματικές εκδρομές. Καλή κι ευλογημένη κατηχητική χρονιά ! ”.

Back to top button