Ενημέρωση

Κυριακή της Τυρινής

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου (της Τυρινής), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Αγίου Νικολάου.

Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γεροντής ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας, λέγοντας για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή πως “…Είναι περίοδος να φροντίσουμε την ψυχή μας κι αυτή η προσπάθεια εντείνεται με τη νηστεία”. Και συμπλήρωσε: “Το κριτήριο και η βάση με την οποία θα μας κρίνει ο Θεός είναι η αγάπη, το πώς αγαπάμε: αναλόγως το πώς αγαπάμε, έτσι και συγχωρούμε. Για να μπορέσουμε όμως να αγαπήσουμε και να συγχωρήσουμε τον άλλον πρέπει πρώτα εμείς να δαμάσουμε τα πάθη μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μέσα από τη νηστεία… Η νηστεία δεν είναι μονάχα αποχή από τις τροφές, αλλά και αποχή από τα πάθη. Αυτά λοιπόν τα πάθη προσπαθούμε να κατευνάσουμε, έτσι ώστε χαρούμενοι να φτάσουμε τη βραδιά της Αναστάσεως για να ζήσουμε το φως και τη χαρά της μέρας αυτής”.

Έπειτα ευχήθηκε στον π. Ιωάννη Γεροντή, που συμπληρώνει 47 χρόνια ιερωσύνης, δύναμη και υπομονή και επικαλέστηκε τη βοήθεια των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και όλων των τιμώμενων Αγίων για την αποπεράτωση και τον εγκαινιασμό του υπό κατασκευή ιερού ναού.

                 

Back to top button