Ενημέρωση

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμ. Συνόδου – Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

Την Κυριακή 14 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, πόλεως Αγίου Νικολάου.

        

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ο οποίος υπεγράμμισε το έργο και την προσφορά των Αγίων 630 Θεοφόρων Πατέρων που στην Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας, το έτος 451, διετράνωσαν ότι ο Χριστός είναι τέλειος άνθρωπος, αλλά και τέλειος Θεός. Οι Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ως συνεχιστές του έργου και της διδασκαλίας των αγίων Αποστόλων αλλά και των προηγούμενων τους Πατέρων, κατεδίκασαν την αίρεση του Μονοφυσιτισμού και διατύπωσαν το Χριστολογικό δόγμα, ομολογώντας την ορθή πίστη και διδασκαλία της Εκκλησίας.

     

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα νέο προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Κατρίνη να έχει υγεία και δύναμη για να διακονεί την Ενορία στους χαλεπούς καιρούς για την πατρίδα μας, συνεχίζοντας το αξιέπαινο έργο του προκατόχου του π. Γεωργίου Ατσαλάκη.

     

Back to top button