Ενημέρωση

Κυριακή του Παραλύτου

Την Κυριακή 29 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Έξω Λακώνια Μεραμβέλλου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο προς τους ευσεβείς χριστιανούς, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Στη συνέχεια επεσήμανε τη σημασία της, λέγοντας: “Η παρουσία και η παρέμβαση του Χριστού στη ζωή μας είναι καταλυτική. Γιατί συχνά αισθανόμαστε μόνοι, εγκαταλελειμμένοι από τους συνανθρώπους μας και εκεί ακριβώς είναι που μας καταλαμβάνει η απόγνωση και η απελπισία, στην προσπάθειά μας να σηκωθούμε από την πτώση μας και από κάθε δυσκολία που μας επιφυλάσσει η ζωή. Γι’ αυτό έχουμε ανάγκη από ένα χέρι βοηθείας, από κάποιον να μας παρηγορήσει. Εκεί κάνει αισθητή την παρουσία του ο Χριστός, ο οποίος εξαιτίας της φιλανθρωπίας Του έγινε άνθρωπος, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να προσφέρει σε όλους εμάς την προοπτική της δικής μας αναστάσεως. Αρκεί να στηρίξουμε σε Αυτόν τη ζωή και την ελπίδα μας και Εκείνος θα ανταποκριθεί, όπως έπραξε με τον παράλυτο, στο κάλεσμα της καρδιάς μας και θα μας προσφέρει την πολυπόθητη σωτηρία”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά του κατηχητικού σχετικώς με την εκκλησιαστική τάξη και τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς των ορθοδόξων χριστιανών μέσα στην Εκκλησία και να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσαν.

   

Back to top button