Ενημέρωση

Λαμπρά Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πρέβελης

Με την προσέλευση πλήθους πιστών και την συμμετοχή Πρωτοσύγκελλων, Ηγουμένων Ιερών Μονών εξ’ όλης της Κρήτης ως και πλήθους Κληρικών, πανηγύρισε η Ιερά Μονή Πρέβελης στο Ρέθυμνο, επί τη Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο κεντρικός Ιερός Ναός της.

Την Τρίτη 8 Μαΐου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, προσκεκλημένος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου συλλειτούργησε μετά του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου κατά την Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους Ιεράρχες, παρέχων την διακονία του λόγου στον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου, «του μαθητού της αγάπης», όπως σημείωσε, ο οποίος «μαρτυρεί την αγάπη ως την μόνη υπέρβαση της ζωής έναντι του θανάτου».

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος τέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του Αιδεσιμωτάτου π. Παύλου Στεφανάκη. Ακολούθησε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του τιμώμενου Αγίου πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Back to top button