Ενημέρωση

Μ. Πέμπτη: Τα Άγια και Φρικτά Πάθη του Κυρίου

Την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ιώβ χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού (Όρθρος Μ. Παρασκευής) που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στη διάρκεια της κατανυκτικής Ακολουθίας και κατά την διατεταγμένη τυπική τάξη του Τριωδίου ανεγνώσθησαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, ενώ Κλήρος και λαός υποδέχθηκε με ιεροπρέπεια τον Κύριο Κρεμάμενον επί του Σταυρού ο οποίος εν πομπή λιτανεύθηκε εντός του Ιερού Ναού, για να καταλήξει στο κέντρο του και να δεχθεί τους ασπασμούς από το πλήθος των χριστιανών.

Στην Ακολουθία των Αγίων Παθών παρέστη και ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ο οποίος μόλις είχε αφιχθεί από την Κωνσταντινούπολη όπου είχε μετάσχει στην Ακολουθία του Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου.

Επίσης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεαπόλεως κ. Ιωάννης Μηναδάκης.

Back to top button