Ενημέρωση

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο η πανήγυρις του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη την Κυριακή 26 Μαΐου στην Ιεράπετρα και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου.

         

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, προσεγγίζοντας με λόγο μεστό και κατανοητό τα υψηλά θεολογικά νοήματα που προκύπτουν από την συνάντηση της Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Ο Θεός, που διά της λαμπροφόρου Αναστάσεώς Του κατέστη η Ζωοδόχος Πηγή για όλους τους ανθρώπους, ζητεί από εμάς τους ευσεβείς χριστιανούς να Τον πιστέψουμε «ἐν πνεύματι καί ἀληθείᾳ». Να προσευχόμαστε δηλαδή σε Αυτόν, έχοντας συναίσθηση της αμαρτωλότητός μας, με πνευματική καθαρότητα, απαλλαγμένοι από κάθε πειρασμό και πονηρό λογισμό, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις αλήθειες της Πίστεώς μας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ανεφέρθη στην ιεραποστολική δράση της Αγίας Φωτεινής στη Συρία, την Φοινίκη, την Παλαιστίνη, την Βόρεια Αφρική και τέλος τη Ρώμη, καθώς και στα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη με μοναδική καρτερία μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Και ευχήθηκε όλοι να την μιμηθούμε και να αγωνιζόμαστε στην ζωή μας για να γευόμαστε το «ὕδωρ τό ζῶν».

            

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος καλωσόρισε τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο και τον ευχαρίστησε εγκαρδίως, διότι με την συμμετοχή του λάμπρυνε την πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού της πόλεως, μαζί με την εκλεκτή συνοδεία του, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Κατρίνη,  Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Άνθιμο και τους Οσιωτάτους Μοναχούς Νικόδημο και Γεράσιμο από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

    

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την ευγενή πρόσκληση να μετάσχει στην πανήγυρη αλλά και για την αδελφική του αγάπη και ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος, δια πρεσβειών της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής, να σκέπει και να περιφρουρεί τον ίδιο, τον ευαγή κλήρο και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

Back to top button