Ενημέρωση

Με λαμπρότητα τίμησε η πόλις του Αγίου Νικολάου τον Προστάτη της

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που ευρίσκεται στην περιοχή «Όρμος» στην πόλη του Αγίου Νικολάου, από το οποίο έλαβε το όνομα η πόλη.

 

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το πρωί ετελέσθη η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου  και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ομιλών προς το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας τα τρία χαρακτηριστικά του. Ήταν κανόνας πίστεως, εικόνα πραότητος και εγκρατείας διδάσκαλος.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των άρτων, η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου πέριξ του Ιερού Ναού και ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμανάκι που βρίσκεται στην περιοχή.

Τις ανωτέρω Ακολουθίες τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου σε θέματα Υγείας κ. Εμμανουήλ Κλώντζας, η Αντιπλοίαρχος κα Δήμητρα Χασιώτη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου κ. Πέτρος Ζερβάκης, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός και οι Αντιδήμαρχοι κες Δέσπω Καρνιαδάκη και Έφη Κοκολάκη-Βελημβασάκη, καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Back to top button