Ενημέρωση

Μεγάλη Τετάρτη εσπέρας

Την Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και εν συνεχεία τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς τους ευλαβείς προσκυνητές σχετικά με τη σημασία του Μυστηρίου αυτού, που μαζί με τα Μυστήρια της Εξομολογήσεως και της Θείας Μεταλήψεως συμβάλλει στην πνευματική και σωματική κάθαρση, και πόσω μάλλον κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Στις Ακολουθίες παρέστη η Αντιδήμαρχος Νεαπόλεως κ. Έφη Βελημβασάκη-Κοκολάκη.

Ακολούθως, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Μαρία Σπινθούρη υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος επεσκέφθη τους ασθενείς και τους έχρισε διά του Ιερού Ελαίου “εις ίασιν ψυχής τε και σώματος”.

 

Αργότερα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου της Αγίας και Μεγάλης Πέμπτης (Ακολουθία του Νιπτήρος), που ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Μύρωνος στις Πίσσιδες Αγίου Νικολάου.

Back to top button