Ενημέρωση

Ὕμνοι καί κάλαντα ἀπό τήν Χορωδία τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Μουσικής

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2011, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Αγίου Αντωνίου) πόλεως Αγίου Νικολάου, έγινε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με Ύμνους & Κάλαντα που απέδωσε η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που απαρτίζεται από σπουδαστές και καθηγητές της Σχολής υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη & Καθηγητή κ. Αντωνίου Πλαΐτη, Διευθυντού της Σχολής.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε επίκαιρη ομιλία για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη και Ύμνους από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, του Πόντου αλλά και της Μ. Ασίας. Έπαιξαν οι μουσικοί: Κανονάκι ο π. Γεώργιος Τζάβλας, βιολί ο Εμμ. Μοσχάκης και η Χρυσή Τζάβλα, λύρα οι Νικόλαος Σιγανός και Ιωάννης Λασιθιωτάκης, ούτι ο Στυλιανός Κασαπάκης, νέι ο Δημήτριος Μαρκάκης, λαούτο ο Εμμ. Φανουράκης, κρουστά ο Ευστάθιος Κουτσικούρης.

Στο τρίτο μέρος έγινε η απονομή των πρώτων Πτυχιούχων-Διπλωματούχων αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού. Δίπλωμα έλαβαν οι Κων/νος Μαστοράκης, Νικόλαος Σιγανός και Κων/νος Χειμωνάκης. Πτυχίο Βυζ. Μουσικής έλαβαν οι Κων/νος Λαζαράκης, Κων/νος Πλαΐτης και Φρίγκα Αλεξάνδρα. Πτυχίο Ιεροψάλτου οι Γεώργιος Βογιατζάκης, Πέτρος Μωραΐτης και Μενέλαος Πανταζής. Αποφοιτήριο έλαβε ο Γεώργιος Χουρδάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ και ο Δήμαρχος Αγίου ΝΙκολάου κ. Δημήτριος Κουνενάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button