Ενημέρωση

Μοναχική Κουρά στην Ιερά Μονή Βιδιανής

Το εσπέρας της Δευτέρας 10 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, που τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βιδιανής Οροπεδίου Λασιθίου.

Κατά διάρκεια του Εσπερινού τέλεσε την εις μικρόσχημον μοναχόν κουρά του δοκίμου Εμμανουήλ Κόντε, ο οποίος έλαβε το όνομα Δαμιανός. Όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος στον προτρεπτικό του λόγο προς τον νέο μοναχό, έλαβε το όνομα αυτό τόσο προς τιμήν του μακαριστού προηγουμένου Δαμιανού Μπελέρη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε τις ανακαινιστικές εργασίες στην Ιερά Μονή Βιδιανής τη δεκαετία του 1990 – η οποία είχε καταστραφεί από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής – όσο και προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στων οποίων τον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ο νεόκουρος μοναχός διακόνησε επί σειρά ετών ως ιεροψάλτης.

 

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και το έργο που επιτελεί στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και στην υπ’ ουρανόν Εκκλησία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Μετά το πέρας της ομιλίας, εψάλη το Πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου.

Back to top button