Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στα Εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Το εσπέρας της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου ευχήθηκε στον Σεβασμ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο επί τη Ονομαστική του Εορτή και παρευρέθη στην τελετή των Εγκαινίων του ανακαινισθέντος Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ», της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Τα Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού παρουσία του Εκπροσώπου της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Θεολοφιλ. Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, του Περιφερειάρχου Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, αρχών και φορέων του τόπου.

          

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Γεώργιος Γαλεράκης και άλλοι αξιότιμοι ομιλητές ανεφέρθησαν στην σπουδαιότητα του εξοπλισμένου με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές Ιδρύματος που σκοπό έχει την στήριξη και ενδυνάμωση του ανθρώπου όχι μόνο οικονομικά αλλά και πνευματικά, με την λειτουργία κοινωνικών δομών, γραφείων συμβουλευτικής-ψυχολογικής στήριξης κ.ά. Οι ομιλητές δεν παρέλειψαν επίσης να αναφερθούν στην μεγάλη προσφορά-δωρεά του αειμνήστου Γεωργίου Τσικόγια που βοήθησε τα μέγιστα στην υλοποίηση του έργου.

Back to top button