Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στα Ονομαστήρια του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού

Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στα Χανιά η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, Προστάτιδος του Πυροβολικού και του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού, ημέρα κατά την οποία άγει τα Ονομαστήριά του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

  

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχομένων των Σεβασμ. αγίων Αρχιερέων Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου. Της Θείας Λειτουργίας μετείχαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης και ο Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης και πλήθος κληρικών.

      

Ακολούθησε Δοξολογία επί τη Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, Προστάτιδος του Πυροβολικού, στην οποία παρέστησαν οι άρχοντες του τόπου, οι Στρατιωτικές Αρχές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

   

Back to top button