Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στα Ονομαστήρια του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου η Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου και των συν αυτώ Αγίων Μαρτύρων, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

  

Το εσπέρας της Τετάρτης 12ης Δεκεμβρίου, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του εορτάζοντος Σεβασμ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, παρέστη δε συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Της Ακολουθίας μετείχαν πολλοί Κληρικοί, μεταξύ των οποίων ο Παν. Αρχιμ. Ιάκωβος Λυκάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πρέβελη, ο Παν. Αρχιμ. Πορφύριος Αουάντ, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου, ο Παν. Αρχιμ. Φιλόθεος Πετράκος από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Αρχιερατικοί Επίτροποι, μέλη Μοναστικών Αδελφοτήτων, ενώ παρέστησαν και πολλοί πιστοί μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης.

  

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε θερμώς τους Σεβασμ. Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους σε αυτή την προσευχητική σύναξη προς τιμήν του Αγίου Μάρτυρος Ευγενίου και εδέχθη ευχές για την Ονομαστική του Εορτή από το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας.

Back to top button