Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στην κοπή της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Το πρωί της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος παρέστη στην καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος κατόπιν προτροπής του οικείου ποιμενάρχου. Στην τελετή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, τοπικές Αρχές και Φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και υπάλληλοι της Π.Ε.Λασιθίου.

    

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πετράκη, για την αλληλεγγύη και την ενότητα που προωθείται μεταξύ των Λασιθιωτών που αγωνίζονται για το κοινό καλό, όπως επίσης και για το σεβασμό και την αγάπη της για την Εκκλησία (που δηλώνεται και από τη χρονική μετάθεση, κατόπιν παρακλήσεως, της τελετής κοπής της βασιλόπιτας της Π.Ε. Λασιθίου από τις 2 Ιανουαρίου, δύο ημέρες αργότερα, λόγω της συμπτώσεως της με τη σύγκληση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης).

  

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πετράκη και παριστάμενοι φορείς. Βραβεύθηκαν ακόμη με τιμητικές πλακέτες οι εθελοντικές ομάδες του Νομού Λασιθίου για την αδιάλειπτη κοινωνική προσφορά τους, ενώ μοιράστηκαν σχολικά δώρα στα παιδιά της Παιδόπολης Νεαπόλεως.

  

Η εκδήλωση κατακλείσθηκε με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Φουλεδάκη, με την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Back to top button