Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στην κοπή της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος παρέστη στην καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο. Την αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος κατόπιν προτροπής του οικείου ποιμενάρχου. Στην τελετή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές και φορείς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπάλληλοι της Π.Ε. Λασιθίου.

  

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, ειρήνη, ευημερία και πρόοδο για όλους, πρωτίστως δε με όρεξη και αγάπη για ό,τι κάνουμε. «Όταν έχουμε καλές διαθέσεις και προθέσεις τότε αγαπούμε τον τόπο μας, τον εαυτό μας, την κοινωνία μας, την Εκκλησία, τους πάντες. Με αυτή την αγάπη ας πορευθούμε το νέο έτος για να αναδείξουμε τις πολλές πτυχές του τόπου και των παραδόσεων του λαού μας γιατί αυτός ο τόπος αξίζει να πάει περισσότερο μπροστά».

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος προσέθεσε στις ευχές του σεβαστού Ποιμενάρχου μας: «Όλοι ας καλλιεργήσουμε τη νέα χρονιά το πνεύμα της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της κοινωνικής συνοχής για να μπορούμε ενωμένοι να επιτύχουμε τους στόχους και τους πόθους μας ως Έθνος και ως λαός».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των επιτευχθέντων έργων και δράσεων της Περιφέρειας κατά το παρελθόν έτος και ανεφέρθη στα δρομολογηθέντα προς υλοποίηση αναπτυξιακά έργα για την Κρήτη κατά τη νέα δεκαετία που ξεκινά. Χαιρετισμούς και ευχές για τη νέα χρονιά απηύθυναν επίσης ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γουλιδάκης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Σητείας και οι εκπρόσωποι των Δήμων Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου και οι παριστάμενοι φορείς.

Η εκδήλωση κατακλείσθηκε με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Φουλεδάκη και τα παιδιά της Μουσικής Σχολής παραδοσιακών οργάνων, υπό την διδασκαλία και την καθοδήγηση του κ. Νικολάου Λαυρεντάκη.

  

 

Back to top button