Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στην συνεδρίαση της Επιτροπής για την ανάπτυξη Προσκυνηματικού και Θρησκευτικού Τουρισμού

Σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας συνεννόησης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Τουρισμού η συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Εκκλησίας και Υπουργείου για την ανάπτυξη του Προσκυνηματικού και του Θρησκευτικού Τουρισμού. Την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης εκπροσώπησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση έργων και στις κατατεθείσες προτάσεις επί των έργων αυτών από τις Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα, καθώς και στις δράσεις προβολής και προώθησης της ανάπτυξης του Προσκυνηματικού και του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Συμμετείχαν επίσης ο  Σεβασμ.  Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο  Σεβασμ. Μητροπολίτης Ρόδου κ Κύριλλος, ως εκπρόσωπος των Ι. Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου και ο π. Ευγένιος Παντζαρίδης, Υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχειρίσεως Έργων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Λούλης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ.

Back to top button