Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στον μεθεόρτιο πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων εκ Ρεθύμνης

    

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη το εσπέρας της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου μετείχε στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των εορταζόντων Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων.

       

Μετά το πέρας του μεθέορτου πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, σχηματίσθηκε πομπή με επικεφαλής τους Σεβασμ. Μητροπολίτες Ανέων κ. Μακάριο, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, καθώς και τους Θεοφιλ. Επισκόπους Θερμών κ. Δημήτριο και Αμορίου κ. Νικηφόρο, που πλαισίωσαν τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Ευγένιο.

Η πομπή διήλθε από τις κεντρικές οδούς της πόλεως, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, της Φιλαρμονικής Ρεθύμνου και μελών τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

              

Back to top button