Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στον μεθέορτο Εσπερινό της Εορτής των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο και στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου παρευρέθη το εσπέρας της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ο οποίος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και μετείχε των μεθέορτων λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη Εορτή των Τεσσάρων ενδόξων Αγίων.

Ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων στους δρόμους της πόλεως Ρεθύμνης. Στην λιτανευτική πομπή που πραγματοποιήθηκε συνοδεία της Φιλαρμονικής της πόλεως συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος και οι Σεβασμ. άγιοι Αρχιερείς Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Πρόδρομος.

Μετά το πέρας της Λιτανεύσεως, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, από τα προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους κληρικούς της εκείσε Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών της Κρήτης, τους τοπικούς άρχοντες, τους παραδοσιακούς συλλόγους και τοπικούς φορείς και εν γένει προς όλους όσοι συμμετείχαν στην Ιερά Πανήγυρι.

Back to top button