Ενημέρωση

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τίμησε την Ονομαστική Εορτή του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Χανίων, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, κατά την οποία άγει τα Ονομαστήριά του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου το εσπέρας τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου το πρωί, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμ. Αγίων Αρχιερέων Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και συμπροσευχομένων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

         

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Αμφιλόχιος προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Χρύσανθο, αδελφό της Ι. Π. Μονής Γωνιάς, Θεολόγο-Ιατρό.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος κήρυξε τον Θείο Λόγο προς τους ευλαβείς χριστιανούς, ομιλώντας σχετικώς με την Εορτή και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρισταμένους Σεβασμ. Αγίους Αρχιερείς, τους οποίους ευχαρίστησε δια την τιμητική συμμετοχή των στην Ονομαστική του Εορτή, εκζητώντας τις ευχές και τις προσευχές των.

    

Στις ιερές Ακολουθίες του διημέρου μετείχαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Πρόδρομος Ξενάκης, Πρωτοσύγκελλοι, Ηγούμενοι και Μοναστικές Αδελφότητες απ’ όλη την Κρήτη. Παρέστησαν δε και ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Ιεράρχη εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι της περιοχής, Εκπαιδευτικοί με την συμμετοχή μαθητικών κοινοτήτων, Διοικητές Μονάδων του Νομού, εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Back to top button