Ενημέρωση

Ἡ ἑορτή τῶν Ἁγίων Πάντων στὸν Ἅγιο Νικόλαο

Με ι­δι­αί­τε­ρη λαμ­πρό­τη­τα και με­γα­λο­πρέ­πεια ε­ορ­τά­στη­κε η μνή­μη των Α­γί­ων Πάν­των στο ο­μώ­νυ­μο νη­σί α­πέ­ναν­τι α­πό την πό­λη του Α­γί­ου Νι­κο­λά­ου. Α­πό νω­ρίς το α­πό­γευ­μα άρ­χι­σαν να κα­τα­φθά­νουν τα πλοί­α, ό­που με­τέ­φε­ραν για μια α­κό­μη χρο­νιά, δω­ρε­άν τους ευ­λα­βείς προ­σκυ­νη­τές.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. Στο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μιλώντας για την εορτή των Αγίων Πάντων, τόνισε την ανάγκη παραδειγματισμού όλων των ανθρώπων από την πίστη και τη θυσία των όλων Αγίων προς τον Κύριο, ώστε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωτηρία της ψυχής και όχι στα επίγεια αγαθά που στρέφονται, αγνοώντας το πραγματικό μήνυμα του Θεού για την επουράνιο Βασιλεία.

Ευχαρίστησε τους Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους Ψάλτες της Ενορίας του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, τους Ιερείς των άλλων ενοριών που παρευρέθησαν στην Ιερά Πανήγυρη, τον Δήμο και το Λιμεναρχείο του Αγίου Νικολάου, την πολιτιστική ομάδα του ΟΤΕ Αγίου Νικολάου και όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά στον ευπρεπισμό του περιβάλλοντα χώρου αλλά και τους ιδιοκτήτες των πλοίων που μετέφεραν δωρεάν τους ευλαβείς προσκυνητές.

Ευχήθηκε η Χάρις του Κυρίου και οι Άγιοι Πάντες να ευλογούν όλους τους προσκυνητές που για μια ακόμα φορά κατέκλυσαν το ομώνυμο νησί, να δυναμώνει την πίστη τους στο Χριστό και να αποκτούν δύναμη και κουράγιο ώστε να αντιμετωπίζουν τις όποιες δυσκολίες της καθημερινότητας και να ζουν χριστιανικά τηρώντας και την επερχόμενη «νηστεία του θέρους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button