Ενημέρωση

Παλλασιθιώτικη συμμετοχή στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Μεσοκαμπίτη στο Οροπέδιο Λασιθίου

Το εσπέρας της Τρίτης 28 Αυγούστου, επί τη ιερά μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Μεσοκαμπίτη στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Στον θείο λόγο που κήρυξε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του τιμώμενου Αγίου Ιωάννου, επισημαίνοντας: “Υπήρξε ασκητής αληθινός, γεμάτος αυταπάρνηση, λιτός στην διατροφή, κατοικώντας στα σπήλαια της Νεκράς Θάλασσας, νηστεύοντας και προσευχόμενος στον Θεό, καλλιεργώντας τις αρετές που μόνο όσοι εξ ολοκλήρου ενώνονται με τον Θεό αξιώνονται να αποκτήσουν. Ο Ιωάννης παρουσιάστηκε στην άγονη έρημο της Ιουδαίας για να προπαρασκευάσει τις έρημες από την χάρη του Θεού και διψασμένες για λύτρωση ψυχές, από την ηθική ξηρασία της ανθρωπότητος εκείνης της εποχής”.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμώς τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων, ευχόμενος να παραμείνουν προσηλωμένοι στις αξίες που διδάχτηκαν στα χριστιανικά σπίτια τους, προοδεύοντας στις σπουδές και την ζωή τους.

 

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Μεσοκαμπίτη, παρουσία του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννου Στεφανάκη, του Βουλευτού κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, εκπροσώπων αρχών και φορέων και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του προς τους ευσεβείς πιστούς, ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε και ανέλυσε το νόημα των περίφημων λόγων του Αγίου Ιωάννου “Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η Βασιλεία των Ουρανών”, λέγοντας πως ο Άγιος Ιωάννης, ο Προφήτης και Βαπτιστής, έζησε στην άγονη έρημο της Ιουδαίας, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα υπέφερε από την έλλειψη της αλήθειας του Θεού, θέλοντας να διαλαλήσει ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ζητάει από όλους εμάς, δια του Ευαγγελίου Του, να μετανοήσουμε για τις πράξεις, τις σκέψεις, τις ενθυμήσεις, τα αμαρτήματά μας και για καθετί το οποίο μας χωρίζει από Εκείνον, προκειμένου να βρούμε το δρόμο για την σωτηρία μας.

Back to top button