Ενημέρωση

Πάνδημος η συμμετοχή στην Πανήγυρη της Πολιούχου της Σητείας, Αγίας Αικατερίνης

Με μεγαλοπρέπεια και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τίμησε και φέτος, σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός της Σητείας, την Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλεως, Αγία Μεγαλομάρτυρα και Πάνσοφο Νύμφη του Χριστού Αικατερίνη.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου το πρωί τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμ. Αγίων Αρχιερέων Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

                           

Τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα κήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος υπεγράμμισε από τον θαυμαστό βίο της τιμωμένης Αγίας Αικατερίνης, τις χαρακτηριστικές ιδιότητες της προσωπικότητάς της, που την ανέδειξαν στην χορεία των Αγίων της Εκκλησίας μας. Ήταν συνετή και σοφή, παρθένος και μάρτυς η Αγία Αικατερίνη, επεσήμανε ο κ. Γεράσιμος, σημειώνοντας πως διακρίθηκε για την αληθινή της πίστη και αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την μελέτη της Διδασκαλίας Του, αξιοποιώντας το υψηλό μορφωτικό της επίπεδο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευσις της σεπτής Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης, στις κεντρικές οδούς της πόλεως, με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος από την 11η Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας.

                        

Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών αρχών, της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.

Back to top button