Ενημέρωση

Πανευφρόσυνα και κατανυκτικά τα Χριστούγεννα στη Νεάπολη

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια και με πλούσιες εκδηλώσεις εορτάσθηκε και φέτος στη Νεάπολη, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου το πρωί, τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως ο Όρθρος, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

        

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την επισκοπική οικία επεσκέφθησαν η Φιλαρμονική Νεαπόλεως, μέλη του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Κραταιά Εστία», τα μέλη του τοπικού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Νεαπόλεως, ιεροψάλτες από την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πολλά παιδιά που, με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, έψαλλαν στον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και του ευχήθηκαν πολύχρονη αρχιερατική διακονία και μία γεμάτη υγεία και δύναμη νέα χρονιά.

       

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την συμμετοχή πολλών πιστών τελέσθηκαν, από τις πρώτες πρωινές ώρες (4.00 π.μ.) της Τρίτης 25 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

        

Προ της απολύσεως, ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου επί τη Εορτή των Χριστουγέννων, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ: Εγκύκλιος Χριστουγέννων 2018 ΜΜΕ

   

Back to top button