Ενημέρωση

Πανήγυρις Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους (γ)

Χαιρετισμός του Πανοσ. Αρχιμ. Παρθενίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, κατά την εόρτιο Τράπεζα

Σεβασμιώτατε Δέσποτα,

Σεβαστοί Πατέρες και αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί ,
Η εν μέσω χειμώνος λαμπρά εορτή της εν τω Ναώ Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, κατά την οποίαν η Ιερά Μονή ημών άγει την ετήσιον αυτής Πανήγυριν, είναι η αιτία της συναθροίσεώς ημών και της ολονυκτίου αγρυπνίας και μεγαλοπρεπούς, συγχρόνως δε και μυσταγωγικής αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, την οποίαν μόλις προ ολίγου ετελέσαμεν.
Η Θεομητορική αύτη αλλά και Δεσποτική εορτή πολλήν έχει την Χάριν, μεγάλην δε και την σημασίαν. Ήδη η ανάγνωσις των λόγων του Αγίου πατρός ημών Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, ανέλυσεν το μεγαλύτερον μέρος αυτής. Δι’ ημάς τους μοναχούς και δια πάντα επιδιώκοντα την Σωτηρίαν αυτού, φωτεινόν παράδειγμα εφ’ όρου ζωής δύναται και πρέπει να είναι ο Άγιος και Δίκαιος Συμεών, η υπομονή και η καρτερία αυτού εις το ειδέναι τον Κύριον Ιησούν, το οποίον και επέτυχε και ηξιώθη εις γήρας βαθύτατον. Είθε ο Κύριος διά πρεσβειών της Παναχράντου Μητρός αυτού Κυρίας Θεοτόκου και του πιστού θεράποντος αυτού Δικαίου Συμεών, να αξιώσουν ημάς πάντας νοητώς και αισθητώς, εις τον παρόντα και εις τον μέλλοντα αιώνα, να είδομεν τον Κύριον και να κατατάξη ημάς εις την μερίδα των σωζωμένων.
Μεγάλην ευχαριστίαν οφείλομεν εις τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Πέτρας και Χερρονήσου κύριον Γεράσιμον, τον πολύ αγαπητόν εις ημάς, διότι έλαβε τον κόπον και παρά τας πολλαπλάς ποιμαντικάς υποχρεώσεις και ενασχολήσεις αυτού ήλθεν ενταύθα, εκ της εσχατιάς της πατρίδος ημών, εκ της μεγαλονήσου Κρήτης, συνεορτάζων μεθ’ ημών και προεξάρχων της πανηγύρεως.
Ευχαριστούμεν τον παριστάμενον Διοικητήν του Αγίου Όρους καθώς και τον Αστυνόμον, αξίους διακονητάς εις το Περιβόλι της Παναγίας, ιδίως ο κύριος Διοικητής επί πολλάς δεκαετίας.
Προσέτι κατά το χρέος ευχαριστούμεν τους πολλά κοπιάσαντας Ιεροψάλτας, οι οποίοι ελάμπρυναν την εορτήν και πανήγυριν της Ιεράς ημών Μονής. Ευχαριστούμεν τους λοιπούς διακονητάς της πανηγύρεως και πάντας τους προσέλθοντας πατέρας αλλά και τους αδελφούς ημών λαϊκούς.
Εις όλους ευχόμεθα ο εν αγκάλαις του Δικαίου Συμεών βασταχθήναι καταδεξάμενος ως τεσσαρακονθήμερον βρέφος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, να χαρίζη υγείαν ψυχής και σώματος και πάντα τα πνευματικά αγαθά. Αμήν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button